Fotograaf Dzidra Dubois

Even voorstellen: ik ben Dzidra Dubois, fotograaf, retoucher, eigenaar van Photo Studio Maastricht en Dzidra Fotografie.

Zolang ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd in fotografie. Als kind vond ik het geweldig om te kijken naar foto’s en met mijn vader om pad te gaan om te fotograferen. De fijne kneepjes van het vak heb ik van hem geleerd, tot en met het ontwikkelen van de foto’s in de DOKA.

Het fotograferen en spelen met licht werd dus bijna als vanzelfsprekend mijn grote passie. Een droom die ik vandaag de dag mijn werk mag noemen.

Ik ben afgestudeerd TU als architect en had ook interesse voor het grafisch design. Met de opkomst van Internet kwam voor mij een nieuwe uitdaging: webdesign.

Toen begon ik voor mezelf als web- en grafisch ontwerper. Al snel werd de fotografie een substantieel onderdeel van de opdrachten en besloot ik om me volledig te richten op fotografie.

Creatief en met oog voor detail kijk ik naar de omgeving, mensen en bijzondere situaties. Ik probeer steeds de essentie van het moment te vatten en vertel een fotografisch verhaal zoals ik dit voor ogen heb. Mijn professionele grafische achtergrond geeft een extra dimensie aan mijn opnames.

Fotograferen geeft mij energie en doe ik daarom met enorm veel plezier. Mijn werk staat voor creativiteit en kwaliteit. Goed luisteren naar de wensen van mijn klanten en deze vast te leggen op beeld, het is mijn sterke punt.

Tijdens de fotoshoots sta ik altijd open voor frisse ideeën. Ik combineer mijn creativiteit, ervaring en mijn uitstekende technische kennis van fotografie en fotobewerkingssoftware. Al vele jaren werk ik met Photoshop en heb mijzelf ontwikkeld tot een zeer hoog niveau in (high-end) retoucheren. Ik deel mijn kennis in workshops voor iedereen die zich wil verdiepen in digitale beeldbewerking.

Ik heb mij vooral gespecialiseerd in zakelijke fotografie: culinair, interieur en bedrijfsfotografie.

Daarnaast werk ik ook voor de privé markt. Portretfotografie en bruidsfotografie spreekt mij zeer aan, hier is menselijke contact van grote belang. In mijn werk probeer ik verhalen over te brengen door waardevolle herinneringen te creëren waarvan lang genoten kan worden.

En wat is jouw verhaal?