“One doesn’t stop seeing. One doesn’t stop framing. It doesn’t turn off and turn on. It’s on all the time.”

Annie Leibovitz, photographer

Als je achter mijn lens staat, wil je natuurlijk erg graag weten wie ik ben. Ik zal je daarom iets over mezelf vertellen. Ik ben Dzidra Dubois, een gepassioneerd fotograaf die jullie mooiste momenten perfect in beeld kan brengen. Ik ben ook professionele retoucher en eigenaar van Photo Studio Maastricht.

Fotografie – passie van mijn leven

Zolang ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd in fotografie. Als kind vond ik het geweldig om te kijken naar foto’s en met mijn vader om pad te gaan om te fotograferen. De fijne kneepjes van het vak heb ik van hem geleerd, tot en met het ontwikkelen van de foto’s in de DOKA.

Het fotograferen en spelen met licht werd dus bijna als vanzelfsprekend mijn grote passie. Een droom die ik vandaag de dag mijn werk mag noemen.

Ik ben afgestudeerd TU als architect en had ook interesse voor het grafisch design. Met de opkomst van Internet kwam voor mij een nieuwe uitdaging: webdesign. Toen begon ik voor mezelf als web- en grafisch ontwerper. Al snel werd de fotografie een substantieel onderdeel van de opdrachten en besloot ik om me volledig te richten op fotografie.

Creativiteit en kennis

Fotograferen geeft mij energie en doe ik daarom met enorm veel plezier. Mijn werk staat voor creativiteit en kwaliteit. Goed luisteren naar de wensen van mijn klanten en deze vast te leggen op beeld, het is mijn sterke punt. In mijn werk probeer ik verhalen over te brengen door waardevolle herinneringen te creëren waarvan lang genoten kan worden.

Tijdens de fotoshoots sta ik altijd open voor frisse ideeën. Ik combineer mijn creativiteit, ervaring en mijn uitstekende technische kennis van fotografie en fotobewerking. Al vele jaren werk ik met Photoshop en heb mijzelf ontwikkeld tot een zeer hoog niveau in (high-end) retoucheren. Ik deel mijn kennis in workshops voor iedereen die zich wil verdiepen in digitale beeldbewerking.

Creatief en met oog voor detail kijk ik naar de omgeving, mensen en bijzondere situaties. Ik probeer steeds de essentie van het moment te vatten en vertel een visuele verhaal zoals ik dit voor ogen heb. Mijn professionele grafische achtergrond geeft een extra dimensie aan mijn werk.

Waarom bruidsfotografie

Op jonge leeftijd was ik al getuige van tientallen huwelijksceremonies. We woonden tegenover het gemeentehuis en vlakbij de kerk. Mijn vader deed vaak ook de trouwfotografie en dit lijkte mij spannend en geweldig.

Jaren geleden werd ik door vrienden gevraagd om hun huwelijk te fotograferen. Een leuke ervaring om getuige te zijn van bijzondere en intieme momenten van geluk. Na meer van deze vriendendiensten, besloot ik om mijn hart te volgen en me professioneel te toe te leggen op trouwfotografie.

Mijn stijl van fotografie laat zich het best typeren als een mix van fotojournalistiek en traditionele bruidsfotografie, met uitstapjes naar Fine Art momenten. Zo wordt jullie mooiste momenten vastgelegd als een soort documentaire, een compleet verhaal met een artistieke touch.

Uitgebleekte en overbewerkte foto’s hoef je niet van mij te verwachten. Wel prachtige, kleurrijke en spontane opnames van dierbare momenten, volle emoties en liefde. Om te koesteren en te bewaren, voor altijd.

In privé leven

Ik ben een echte levensgenieter en hou van zee en natuur, de mediterrane levensstijl, koken, de Italiaanse keuken en van flamencodansen. Maar het allerbelangrijkst voor mij zijn de intense momenten samen met mijn echtgenoot, familie en vrienden.

Al vele jaren ik ben gelukkig getrouwd. We delen onze passie voor fotografie en reizen. Je ziet me vaak op luchthaven, de rugzak vol met fotoapparatuur, we gaan op reis! Ga je trouwen of wil je een fotoshoot in het buitenland? Geef me even een seintje!

Afspraak maken?

Wilt u meer informatie of een afspraak met mij maken, neem dan gerust contact met mij op. Dat kan via mail, telefoon, het contactformulier op mijn website of via een bericht in de social media. Ik probeer u dan binnen 24 uur te antwoorden. En wellicht spreken we ons dan binnenkort bij een kopje koffie of thee, op mijn kantoor, bij u thuis of elders.

 

Open chat
1
Hoi,

Leuk dat je mijn website bezoekt. Stel je vraag, je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Dzidra