Waarschijnlijk heeft u wel eens geprobeerd om een gerecht op een attractieve manier op de foto te zetten. Dan bent u er zeker achtergekomen dat dit niet zo eenvoudig is als het lijkt. De heerlijkste gerechten kunnen er op een foto onaantrekkelijk uitzien, omdat de foto niet op de juiste manier opgenomen is. Als ervaren foodfotograaf weet ik precies hoe gerechten en dranken het beste op een foto uitkomen.

Culinaire fotografie, het doel

Culinaire fotografie, bekend ook als food fotografie, is een vak apart. Het smakelijk in beeld brengen van gerechten vraagt om de juiste inzet van technieken, belichting, creatieve styling een goede samenwerking tussen de fotograaf en de kok. Alle elementen samen bepalen uiteindelijk de kwaliteit van het beeld, en nog belangrijker, of je er ook echt water van in je mond krijgt. Want dat is toch uiteindelijk de bedoeling van culinaire fotografie.

De foto’s die ik maak, hebben een professionele en representatieve look en stralen de juiste sfeer uit. Zelfs de meest complexe gerechten met verschillende texturen en kleuren, kan ik als professioneel foodfotograaf prachtig in de beeld brengen. Hierbij gaat geen enkel detail verloren en springen de kleuren van de foto af!

Food fotograaf, voor wie?

Als culinair fotograaf maak ik foto’s voor vele uiteenlopende klanten: van uitgevers van kookboeken, culinaire magazines en reclamebureau’s, die de foto’s gebruiken in diverse promotionele uitingen, tot ontwerpers van verpakkingen en culinaire events. Ik werk ook voor bedrijven in de food en beverage en voor restaurants en cafés die hun gerechten prachtig op de foto willen laten zetten.

Food foto’s zijn te gebruiken voor

  • advertenties en reclame;
  • redactionele artikelen;
  • verpakkingen;
  • kookboeken en culinaire magazines;
  • menu kaarten;
  • websites en (kook) blogs.

Heeft u interesse?

Gaat u een kookboek publiceren? Wilt u uw restaurant in de schijnwerpers zetten? Heeft u mooi reclamemateriaal nodig? Zorg dan dat uw gerechten zichzelf verkopen door de culinaire kunsten van de chef in combinatie met de finesses van de vakfotograaf!

Bekijk mijn portfolio en neem contact met mij op en ik vertel u graag meer over de mogelijkheden.

 

Maak een afspraak