Wil je een fotomodel worden? Castingbureaus en modellenbureaus hebben altijd nieuw talent nodig voor opdrachten. Een goede hedendaagse serie foto’s is dus cruciaal voor succes.

Samenstelling van je model portfolio

Voor een begin of vervolg van een succesvolle model carrière en uitbreiding van je portfolio zijn goede professionele foto’s onmisbaar. Als je portfolio geen actuele beeld geeft van jouw huidige look en kwaliteiten als een model, dan kun je het beste je portfolio verfrissen. Ook wanneer je een nieuwe kapsel of haarkleur kiest, of laat je een nieuwe tattoo of piercing zetten, heb je eigenlijk nieuwe foto’s nodig om je portfolio actueel te houden.

Voor de inschrijving bij een casting- of modellenbureau heb je meestal een stuk of vijf tot tien verschillende foto’s om een mooi totaalbeeld te krijgen. Je poseert op diverse manieren zodat je toekomstige opdrachtgever een zo’n goed mogelijk visuele indruk van je krijgt. Later kun je je portfolio aanvullen met foto’s uit de praktijk, als je opdrachten heb gehad.

De samenstelling van je portfolio heeft grotendeels te maken met het type model dat je bent of wilt zijn. Kledingkeuze en make-up is zeer belangrijk. Bij voorkeur draag je verschillende outfits om meer variatie te laten zien. Van toegevoegde waarde is een visagiste, die ook je haarstyling kan doen. Zo kunnen we verschillende looks creëeren zodat je een gevarieerd portfolio krijgt.

Mijn werkwijze bij model portfolio fotoshoot

Ik doe de portfolio fotoshoots voor startende en professionele modellen, en natuurlijk ook gewoon voor jezelf. Ook als je geen model bent of wilt worden, maar gewoon professionele foto’s van jezelf wilt, kun je bij mij een fotoshoot als model komen doen.

Bij een model portfolio fotoshoot hou ik rekening met je wensen en geef ik nog wat tips voor de stijl en poseren. Er worden alleen foto’s gemaakt zoals je dat zelf wilt, bijvoorbeeld, alleen portretten. Je kunt kiezen uit een fotoshoot van een anderhalf uur of langer. Kledingwissel en aantal foto’s zijn afhankelijk van de tijd van de fotoshoot. Ook zijn speciale wensen altijd bespreekbaar.

 

 

Na de fotoshoot

Na de fotosessie ontvangt je een link naar de fotogalerij op een beveiligde omgeving. Hier kunt je de leukste foto’s uitkiezen die verder worden bewerkt voor een nog mooier resultaat. Heb je last van een (tijdelijke) pukkeltje of puistje, dan werk ik dit weg. Het gebeurt zo goed dat het niet opvalt dat een foto gecorrigeerd is.

Als je foto’s (eventueel) op mijn website of sociale media kanalen worden gepubliceerd, dan krijg je extra aandacht en kun je misschien zelfs opgemerkt en gescout worden.

Retoucheren van de foto’s

Wil je uitzien zoals on the cover of the magazine? Voor een beauty retouche, b.v. het wegwerken van rimpels of onzuiverheden van de huid, kunt je ook bij mij terecht. Lichaamsvorming of andere beeldmanipulaties, zoals achtergrond verwijderen /vervangen in het beeld, etc., zijn ook mogelijk. Elke retouche opdracht is anders, daarom deze is apart te bestellen.

Voor modelfotografie werk ik samen met vincentduboisphotography.com. Samen we zijn Photo Studio Maastricht en verzorgen de fotoshoots in studio en op locatie. Hierbij kunnen we ook de organisatie, modelscouting, visagie en de styling voor onze rekening nemen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

Vraag een offerte aan

 

 

Fashion photography | Dzidra Fotografie | Behind the scenes